Zonguldak'taki maden işçilerinin maaş eylemi

Başbakan Yıldırım, işçilerin sorununun çözülmesi için Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ı aradı

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak'ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan bir grup işçinin sorununun çözülmesi için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı aradı.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın telefon etmesi üzerine işçilerin eylem yaptığı madene temsilci gönderdiğini belirtti. Emniyet yetkililerinin de işçilerle görüşmek için madene indiğini aktaran Atalay, sorunun kısa sürede çözüleceği yönünde umutlu olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Zonguldak Valiliği, ocaktan çıkmama eylemi yapan işçilerin eylemlerini sonlandırmaları durumunda alacaklarının ödeneceğini bildirmişti.

AA

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ