Zonguldak'taki FETÖ/PDY davasında karar

Aralarında eski öğretmen, akademisyen ve örgütün kapatılan kurumlarında çalışanların da bulunduğu 9 sanık, 4 yıl 2 ay ile 6 yıl 3 ay arasında hapse çarptırıldı - Mahkeme bir sanığın beraatine karar verirken, dosyasının ayrılmasını kararlaştırdığı 7 sanığı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu 7 sanık 6 yıl 3 ay, 2 sanık ise 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski öğretmen, akademisyen ve örgütün kapatılan kurumlarında çalışanların da bulunduğu 8 tutuklu ve 9 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Söz alan sanıklar, son savunmalarında suçlamaları reddederek, beraat taleplerini tekrarladı.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu 7 sanığı 6 yıl 3 ay, 2 sanığı ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bir sanığın beraatine karar veren mahkeme heyeti, 7 sanığın dosyasının bu davadan ayrılarak yargılamalarının devamına hükmetti.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 17 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

AA

Gündem Haberleri

İncirlik Üssü'nde Siren Sesleri Paniğe Yol Açtı: MSB'den İlk Açıklama Geldi
1 NİSAN'DA CEZALAR BAŞLIYOR
11 yaşındaki hafızlık öğrencisi yarışmada birinci oldu
Sosyete ve Spor Dünyasında Uyuşturucu Sorgusu
Manken Didem Soydan'dan "Yanlışlıkla Çektim" Savunması: İfade Ortaya Çıktı!