Zonguldak’ta FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, daha önce ihraç edilen ve görevlerinden uzaklaştırılan imam, müftülük personeli ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 3 sanığın adli kontrol ve yurt dışına çı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında daha önce ihraç edilen ve görevlerinden uzaklaştırılan imam, müftülük personeli ve öğretmenlerin olduğu 7 sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 6 saat süren duruşmada, tanıkları dinlemesinin ardından, tutuklu 3 sanığın adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında. 7 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından dava açılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Tuğba Kuruyemiş 116. mağazasını açtı
Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının İdamına Evet Oyu Veren Konya Milletvekilleri Kimdi?
Diyanet, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı
Konya'nın 5 İlçesine Yeniden Refah Marketleri Geliyor: İşte Detaylar!
Dilencinin üzerinden 23 bin TL çıktı