Zonguldak merkezli FETÖ/PDY soruşturması

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında eski Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) Genel Müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili O.N.Ö'nün de bulunduğu 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 2 Aralık'ta Zonguldak merkezli Ankara, Karabük ve Sakarya'da, FETÖ/PDY yönelik operasyonda aralarında Alaplı Nüfus Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra ERDEMİR'de formen, mühendis, güvenlik görevlisi ve işçiler ile eski ERDEMİR Genel Müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili O.N.Ö. gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklanmış, 4'ü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.


AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı