''zombiler Londra'yı İstila Etti''

Dünya Zombi Günü" Londra'da kutlandı

"Dünya Zombi Günü" İngiltere'nin başkenti Londra'da iki binden fazla "zombi"nin katılımıyla kutlandı.

Dünya genelinde 50'den fazla şehirde kutlanan "Dünya Zombi Günü"ne her yaş grubundan kişiler katılıyor.

Yürüyüşün ürkütücü olduğu kadar anlamlı da olması için, ''zombiler'', aynı zamanda sokakta yaşayanlara gıda bağışında bulunarak, açlık ve evsizliğe dikkati çekiyor. Konserve gıdanın ağırlıklı olduğu poşetlerle buluşma yeri olan Marble Arch'a gelen zombi makyajlı katılımcılar, turistlerin de ilgi odağı oldu.

Bolca kırmızı boyanın kullanıldığı etkinlik başlamadan önce, organizatörler, katılımcılara insanları korkutmadan ve kamusal alana zarar vermeden yürüyüşte yer almaları konusunda uyarıda bulundu.

Amerikalı yazar ve yönetmen George Romero'nun ''ölüler'' filmi serisinden ilham alınarak ilk defa 2006 yılında ABD'nin Pittsburgh şehrinde düzenlenen ve "Dünya Zombi Yürüyüşü" olarak da bilinen "Dünya Zombi Günü", İngiltere'de her yıl, ekim ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor.

Muhabir: İnci Gündağ
Yayınlayan: Murat Taydaş

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!