Zirve'de 2. dalga ilahiyatçıları vurdu

Ergenekon Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapıldı. Evi arananlar arasında Konya’da Prof. Dr. Mehmet Aydın da var

Ergenekon Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapıldı. Evi arananlar arasında Konya’da Prof. Dr. Mehmet Aydın, İstanbul'da Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Ankara'da Prof. Dr. Abdurrahman Küçük ile Antalya'da Prof. Dr. Şahin Filiz de var.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla polis Konya, İstanbul, Ankara, Adana, Malatya, Trabzon ve Antalya'da harekete geçti.

KONYA: Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'dan gelen talimatla Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın Meram’da bulunan evinde arama yaptı. Sabah başlayan aramalar yaklaşık 5 saat devam etti. Aramaları tamamlayan polis ekibi ellerindeki iki çanta ile evden ayrıldı. Aydın, evine gelen polislerin, yapılan aramanın ardından ayrıldığını belirtirken, kendisinin Zirve Yayınevi olayıyla ilgili bilgisinin olmadığı söyledi.

İSTANBUL: Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evine gelen polisler arama başlattı. Prof. Beyaz, "Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında" dedi.

Fethullah Gülen ve Said-i Nursi'nin politik etkileri ve Türkiye'ye zararları hakkında bir kitap yazdığını belirten Prof. Beyaz, "Şimdi bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar'" dedi.

ANKARA: Soruşturma kapsamında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün evinde ve başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nde arama yapıldı. Aramayla ilgili konuşan Prof. Dr. Küçük, "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu. Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" ifadelerini kullandı.

ANTALYA: Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in üniversite yerleşkesindeki lojmanında da arama yapıldı. Selçuk Üniversitesi'nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran'da yer almadığını savunan Şahin Filiz, daha sonra Akdeniz Üniversitesi’ne geçmişti.

MALATYA: İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce’nin ev ve ofisinde de aramaların yapıldığı öğrenildi. Bu arada Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Salim Cöhce’nin ders sırasında Alevilere ve Kürtlere hakeret ettiği gerekçesiyle hakkında rektörlükçe soruşturma açıldığı bildirilirken, geçtiğimiz günlerde BDP Milletvekili Sırrı Sakık da Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Nimet Çucukçu’nun yanıtlaması için soru önergesi vererek, “İnönü Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Dr. Salim Cöhce sene başında yaptığı konuşmalarında partimiz milletvekillerine ve Kürt ve Alevi öğrencilere yönelik hakaret içeren faşizan ifadelerde bulunmuştur" demişti.

ADANA: Yayınevi soruşturması kapsamında Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın odasında arama yapıldı

Zirve Yayınevi'ne yönelik ilk düzenlenen ilk Ergenekon dalgasında 9 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 7'si tutuklanmıştı.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?