Zırhlı amfibi hücum araçları için imzalar atıldı

SSM ile FNSS arasında imzalanan sözleşmeye göre, havuzlu çıkarma gemisinde konuşlanmış birliklerin, karadaki hedeflere güvenle intikalini sağlayacak ZAHA'lardan 27 adet üretilecek

ANKARA(AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile FNSS Savunma Sistemleri AŞ arasında, zırhlı amfibi hücum araçlarının (ZAHA) yurt içi tasarım ve üretimini kapsayan sözleşme imzalandı.

SSM'den yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının zırhlı amfibi araç ihtiyacına yönelik yürütülen ZAHA Projesi kapsamında, araçların yurt içi tasarım ve üretimini içeren sözleşmenin törenle imzalandığı belirtildi.

Buna göre, havuzlu çıkarma gemisinde konuşlanmış birliklerin, zor deniz koşullarında sahile ve karadaki hedeflere güvenle intikalini sağlamak üzere görev yapacak ZAHA’lardan toplam 27 adet üretilecek.

Bunların 23'ü personel, 2'si komuta ve 2'si de kurtarma araçlarından oluşacak. Araçlar, "yurt içi geliştirme" modeline uygun olarak tamamıyla FNSS imkan ve kabiliyetleri ile tasarlanacak ve üretilecek.

Teknik özellikleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tanımlanan harekat konsepti ve görev ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenen ZAHA'ların, taşınacak personel sayısı, balistik ve mayın koruma seviyeleri, karada ve suda sağlanacak performans kriterleri açısından benzerlerinden üstün olması hedefleniyor.

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi