Yüzyıllardır kutlanan Hıdırellez’de vatandaşlara ekşili pilav ikramı

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Cuma namazı için camiye giden vatandaşlara Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde ekşili pilav ikram edildi.

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Cuma namazı için camiye giden vatandaşlara Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde ekşili pilav ikram edildi.

Anadolu'da tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, Hızır ile İlyas peygamberlerin buluştuklarına inanılan "Hıdırellez" günü, Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde kutlandı. Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde ilçede cami bahçelerine kurulan kazanlarda pişirilen ekşili pilavlar Cuma namazı için camiye gelen vatandaşlara ikram edildi. İhsangazi Belediyesi tarafından hazırlanan pilavlar, 600 kişiye dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Ağlara Balık Değil Küp Takıldı
Ramazan ayının müjdecisi mahyalar yanmaya başladı
Retro Tiyatro’dan “Huzur Apartmanı”na Büyük Alkış
Sanat Akademisi’nden Konya’ya Kültür Sanat Atağı
Ramazan’da Tarihi Medrese Kahvehanesi’nde Geleneksel Tiyatro Rüzgârı