Yusuf İslam'dan sığınmacı çocuklara şarkı

Yusuf İslam, sığınmacı çocuklar için "He Was Alone" adlı bir şarkı besteledi.

Cat Stevens olarak ünlenen Müslüman olduktan sonra da adını değiştiren İslam, yaptığı açıklamada, şarkıyı Konya Kültür Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile katılacağı etkinlikte söyleyeceğini belirtti. Etkinlikte İslam'ın geçen hafta İstanbul ve Konya'da çekilen filmi de gösterildi.

Şarkıyla aynı adı taşıyan film, ailelerinden ayrılan ve Avrupa'da kaybolan çocukların yaşadıklarını anlatıyor.

İslam, filmle siyasiler ve medyanın kopardığı gürültüde seslerini duyuramayan binlerce çocuğun çektiği acılara insanların dikkatini çekmek istediğini kaydetti. "Müzik, yürek burkan mesajları iletmek için son derece yararlı bir araç ve açıklama olabilir" ifadelerini kullanan İslam, sözlerine şöyle devam etti:

"Film, yollara düşmek zorunda kalan bir çocuğu ve nasıl akıllarımızla kapılarımızı açmak zorunda olduğumuzla ilgili. Sadece listeler, istatistikler ya da sayılar değil, insan trajedisinin gerçek bir öyküsü, aynı zamanda insanlığı ararken yaşamını yitiren tek başına küçük bir ruhun kişisel yolculuğu ve verdiği mücadele."

Yerel Haberleri

Geleceğin mühendislerine mavi derinliklerden kariyer çağrısı
NEÜ’den Rusya’da Dev İş Birliği: İnşaat Mühendisliğinde Yeni Dönem
Karapınar’da kamyon ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı
3 GÜNDÜR KAYIPTI, SAĞ BULUNDU
KONYA'DA BÜYÜK NARKOTİK OPERASYONU