Yunanistan'da terör operasyonu

Atina'da gözaltına alınan DHKP-C üyesi 9 Türk vatandaşı yarın hakim karşısına çıkacak- Baskın yapılan evlerden birinde bir adet CZ marka tabanca ele geçirildi

ATİNA (AA) - Yunanistan'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 Türk vatandaşının yarın mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Yunan Polisi (ELAS) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sabah Atina'da düzenlenen polis baskınlarında gözaltına alınan 8'i erkek biri kadın 9 kişinin hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, gözaltındaki şahıslardan biri hakkında 2013 yılında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Sakız Adası açıklarında mühimmat dolu bir botun Türkiye'ye geçirilmeye çalışılmasına ilişkin yakalama kararı bulunduğu kaydedildi.

İncelemelerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, bomba yapımında kullanılan malzeme ve patlayıcı maddenin yanı sıra bir de CZ marka tabancanın ele geçirildiği ifade edildi.

Yunan terörle mücadele ekipleri kentin Neos Kosmos ve Kallithea semtlerinde üç eve baskın düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına almış, çok sayıda dokümanın yanı sıra bilgisayar, harici bellek ve bomba yapımında kullanılan malzemelere el koymuştu.


AA

Gündem Haberleri

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ
KPSS BRANŞ SIRALAMALARI AÇIKLANDI
Afet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı: Sağlık Personeli Oyunculara Taş Çıkarttı