Yunan çiftçilerin eylemi

Eylem nedeniyle boş veya ticari eşya taşıyan tırların Yunanistan'a girişine izin verilmiyor

EDİRNE (AA) - Yunan çiftçilerin eylemleri nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'nda tır trafiğinde aksamalar devam ediyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İpsala Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Kipi Gümrük Kapısı'nda, Yunan çiftçiler tarafından ulusal ve uluslararası yolların traktörlerle kapatılması suretiyle 2 gün önce başlatılan eylem bugün de devam ediyor.

Eylem nedeniyle, çabuk bozulabilir ve taşınması özel düzenek gerektiren eşyaları taşıyan kamyon ve tırların, yolcu otobüsü ve otomobillerin Yunanistan’a girişine izin veriliyor. Bunun haricinde bulunan boş ve ticari eşya taşıyan tırların Yunanistan’a girişine müsaade edilmiyor.

Yunanistan’da, hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergi ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçilerin Kipi Sınır Kapısı'ndaki eylemleri sürüyor.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu