Yüksekova'da ramazanın ilk cumasında camiler doldu

Terör saldırıları nedeniyle sıkıntı günler geçiren Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından, ilçeye dönen vatandaşlar ramazan ayının ilk cumasında camilere akın etti

HAKKARİ (AA) - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde cuma namazı için camiler doldu.

Yüksekova'da huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı.

Terörden temizlenen ilçeye 78 gün sonra dönen vatandaşlar, uzun süre boş kalan ibadethaneleri doldurdu.

Ramazan ayının ilk cumasında Merkez İhsaniye Camisine akın eden vatandaşlar, saf tutup namaz kıldı, huzurlu bir ortam için dua etti.

Merkez İhsaniye Camisi Kuran Kursu Hafızı Uğur Ceber, yaptığı açıklamada, uzun süre boş kalan camilerin yasağın kısmen kaldırılmasının ardından dolmaya başladığını söyledi.

Camilerin dolmasının milletin İslam dinine, Kur'an-ı Kerim'e ve peygambere olan bağlılığını gösterdiğini ifade eden Ceber, olaylardan sonra ibadethanelerin dolduğunu belirtti.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı