Yüksekova Gümrük Müdürlüğü binası hizmete girdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ihracatla ilgili işlemlerin yapılabileceği gümrük müdürlüğü binası faaliyete başladı- Kaymakam Kaşıkçı:- "İlçede ilk defa ihracatla ilgili işlemler yapılabilir duruma geldi. Yüksekova ilklerin yaşandığı bir dönemden geçiyo

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ihracatla ilgili işlemlerin yapılabileceği gümrük müdürlüğü binası faaliyete girdi.

Yeni yapılan çevre yolu üzerinde Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Yüksekova Gümrük Müdürlüğü binasında, işlemlere başlandı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan müdürlük binasının bölgeye katkı sunacağını ve ihracatçılara büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

İhracaat yapmak isteyenlerin işlemlerini burada rahatlıkla gerçekleştirebileceğini aktaran Kaşıkçı, "Bu işlemler önceden Van'da ya da çevre illerde yapılıyordu. Artık işlemler burada da yapılabilecek. Burası bölgenin ihracaatının artmasına fayda sağlayacak." dedi.

İhracatçıların gümrük işlemlerini müdürlükte tamamladıktan sonra Esendere Gümrük Kapısı'na gideceğini belirten Kaşıkçı, "İlçede ilk defa ihracatla ilgili işlemler yapılabilir duruma geldi. Yüksekova ilklerin yaşandığı bir dönemden geçiyor." diye konuştu.



AA

Gündem Haberleri

O GEMİDEKİ 3 KİŞİ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar