Yükseköğretimde Türkiye-Fransa ilişkileri ele alındı

YÖK'te yapılan görüşmede, ülkeler arası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, Erasmus değişimleri, diplomaların karşılıklı tanınması konusunda istişarelerde bulunuldu

ANKARA (AA) - Türkiye ve Fransa arasında yükseköğretim odaklı işbirliklerinin arttırılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) gerçekleştirilen görüşmede, ülkelerarası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, Erasmus değişimleri, diplomaların karşılıklı tanınması konusunda istişarelerde bulunuldu.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Fransız Büyükelçiliği yetkilileri ve Fransız rektörlerden oluşan heyet ile Fransa ve Türkiye arasında yükseköğretim odaklı işbirliklerinin arttırılmasına yönelik görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye, Saraç'ın yanı sıra YÖK üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, CPU Başkanı ve Rennes 2 Üniversitesi eski Rektörü Jean-Emile Gombert, Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Özkul, Bordeaux Montaigne Üniversitesi Rektörü Jean-Paul Jourdan, Fransız Büyükelçiliği Kültürel İşler ve İşbirliği Müsteşar Yardımcısı Maria Bonnafous-Boucher, Fransız Büyükelçiliği Üniversite İşbirliği Ataşesi Beatrice Delpouve, Fransız Büyükelçiliği Bilim ve Üniversite İşbirliği görevlisi Tiphaine Walton katıldı.

Görüşmede, ülkeler arası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, Erasmus değişimleri, diplomaların karşılıklı tanınması, hayat boyu öğrenme ile Avrupa yükseköğretim alanında karşılaşılan sorunlara ortak çözümler üretme ve ortak aktiviteler gerçekleştirme konusunda istişarelerde bulunuldu. Görüşmede, ilgili konuların niteliğine göre belirlenerek çözümlerine ilişkin bir yol haritası oluşturulmasına ve bu amaçla çalışma yapılmasına karar verildi.

AA

Gündem Haberleri

İBB Kreşindeki Taciz İddialarına Bakanlıktan Açıklama
“Aşkınan Koşan Yorulmaz” kitabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 mesaisini anlattı
Minguzzi davasında 24’er yıl hapis cezası istinafta onandı
Saran Davasında Kritik Ara Karar: Dosya Bilirkişiye Gitti
752 Km Tünel İmha Edildi: MSB Sınır Güvenliğini Açıkladı