Yozgat’ta leylekler hasat edilen tarlalarda yiyecek arıyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde hububat ekili alanlarda yapılan hasadın ardından leylekler açığa çıkan böcek, fare ve çekirgelerle karınlarını doyuruyor.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde hububat ekili alanlarda yapılan hasadın ardından leylekler açığa çıkan böcek, fare ve çekirgelerle karınlarını doyuruyor.

Yozgat'ta tarım arazileri çevrelerinde yoğun olarak görülen leylekler, hasat sonrası tarlalarda ortaya çıkan zararlı böcekleri tüketerek hem karınlarını doyuruyor hem de çiftçinin biyolojik mücadelesine katkı sunuyor.

Çiftçilerin bin bir emekle ektiği hububat tarlalarına misafir olan baharın müjdecisi leylekler, biçerdöverlerin ardından ilerleyerek ekinlerin arasındaki çekirge ve böceklerle besleniyor. Tarlasını hasat eden çiftçiler de leyleklerin oluşturduğu görüntüyü ilgiyle izliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı
10 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI