Yozgat Valisi Yurtnaç:

"Yozgat tarım ve hayvancılığın yapılması noktasında güzel bir merkez. Bu da ilimiz için önemli bir geçim kaynağı olabilir. Bunu fırsata çevireceğiz."

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta hayvancılığı daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret eden Yurtnaç, İl Müdürü Ziyaattin Özdemir'den bilgi aldı.

Özdemir, toplantıda, ilde tarımsal desteklemeler, tarım arazilerinin dağılımı, mera varlıkları, meyvecilik üretim alanları, tarla bitkileri ekim alanları, büyükbaş hayvan varlığı, arıcılık, su ürünleri varlığı, Yozgat'ın Türkiye üretiminde öne çıkan ürünleri hakkında Vali Yurtnaç’a bilgi verdi.

Yurtnaç ise ilde ihtisas tarım alanları oluşturacağını belirterek, "Yozgat tarım ve hayvancılığın yapılması noktasında güzel bir merkez. Bu da ilimiz için önemli bir geçim kaynağı olabilir. Bunu fırsata çevireceğiz. Tarımla ilgili ilimizde uygulanabilir projelerle tarım ve hayvancılığı daha da ileriye taşımak için çalışmalara hız vereceğiz." diye konuştu.


AA

Gündem Haberleri

"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI