Yolcu gibi bindi, otobüsü denetledi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Kurban Bayramı öncesi güvenli yolculuk için denetime çıkan jandarma trafik ekipleri, sivil kıyafetle yolcu gibi otobüse bindi. Kural ihlali yapan sürücüye 2 bin 167 TL ceza kesildi.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yolcu taşımacılığında güvenliği artırmak amacıyla sivil denetime çıktı. Beyşehir Kaymakamlığı'nın görevlendirmesiyle sivil kıyafetle otobüse binen jandarma trafik personeli, Antalya istikametine giden yolcu otobüsünde denetim gerçekleştirdi.

Otobüs içerisinde emniyet kemeri kullanımını kontrol eden jandarma personeli, sürücünün yolculuk sırasında kural ihlali yapıp yapmadığını da gözlemledi. Denetim sırasında herhangi bir şüphe yaratmayan sivil görevli, kontrollerini yolculuk boyunca sürdürdü.

Kontrol noktasında durduruldu, ceza kesildi

Otobüs, Derebucak ilçesindeki kontrol noktasında trafik jandarması ekiplerince durduruldu. Sivil görevli burada kendini tanıtarak hem sürücüyü hem de yolcuları yapılan denetim hakkında bilgilendirdi.

Sürücünün seyir halindeyken cep telefonuyla konuştuğunu tespit eden ekipler, 2 bin 167 TL trafik cezası uyguladı. Yolculuk esnasında sürücü hatalarının, olası kazaların başlıca nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

Emniyet kemeri ve ihbar uyarısı

Jandarma personeli, otobüsteki yolculara yaptığı anonsla emniyet kemeri kullanımının önemine vurgu yaptı. Olası bir kazada emniyet kemeri takmanın hayat kurtarıcı olduğunun altı çizildi. Ayrıca, yolculuk sırasında sürücünün kural ihlali yaptığını fark eden yolcuların mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Denetimler sürecek

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, bu tür sivil denetimlerin artarak devam edeceğini ve vatandaşların can güvenliği için her türlü önlemin alınmaya devam edeceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KURA TARİHİ AÇIKLANDI
CAM KUBBE DİKKAT ÇEKTİ
Murat Kurum’a Selçuk Üniversitesi’nden fahri doktora verildi
KONYA'DA KAR KALINLIĞI 36 SANTİMİ GÖRDÜ
Konya'nın ‘Tepe’sine 6 Katlı Teras Geliyor: 324 Konutluk Projede ÇED Süreci Başladı