YÖK Başkanı'ndan rektörlere "Acil toplantı" çağrısı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saraç başkanlığında yarın düzenlenecek toplantıda, darbe girişimi görüşülerek, paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararlar ele alınacak- Toplantıda, akade

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerini yarın acil toplantıya çağırdı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Prof. Dr. Saraç başkanlığında yapılacak toplantıda, öncelikle millet iradesine ve demokrasiye yönelik düzenlenen darbe girişiminin görüşüleceği bildirildi.

Toplantıda, paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemlerin ve kararların masaya yatırılacağı, akademik camianın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımların etraflıca görüşüleceği kaydedildi.

Yarın saat 14.00'de başlayacak ve Prof. Dr. Saraç'ın da bir konuşma yapacağı toplantıda, YÖK ve Türkiye'deki bütün üniversitelerce hazırlanan ortak açıklamanın okunacağı belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!