YÖK Başkanı: Hesaplamayı değiştireceğiz

YÖK, katsayı sorunu için yeni bir çalışma başlattı. İşte detaylar..

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştayın YÖK'ün farklı katsayı kararını durdurmasının ardından yaptıkları ön çalışma hakkında bilgi verirken “Alanları değiştirmeyeceğiz, sistemin hesaplamasını değiştirmeye çalışıyoruz. Alanında giderse mesela 10 puan, gitmezse 0. Burada toplama işlemi yapıyorsunuz, çarpma işlemi yok” dedi.

Gazikent Üniversitesinin davetlisi olarak Gaziantep'te bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Danıştayın YÖK'ün itirazını reddetmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaptıkları ön çalışmanın daha basit bir sistem olacağını belirten Özcan, “Ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı budur. Alanındaysa şu kadar ek puan alıyor, test puanları da şudur. Toplarsanız öğrencinin puanı çıkar” dedi.

Bir gazetecinin “Farklı katsayı mı? Tek katsayı mı olacak?” sorusu üzerine Özcan, “Alanında gidene bir şey eklenecek, gitmeyene eklenmeyecek. Daha basite indirgenecek” diye konuştu.

Özcan, “Alanları değiştirmeyeceğiz. Sistemin hesaplamasını değiştirmeye çalışıyoruz. Alanında giderse mesela 10 puan, gitmezse 0. Burada toplama işlemi yapıyorsunuz, çarpma işlemi yok” dedi.

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı 903 personel alacak
MSÜ Sınavı 1 Mart Pazar
Hong Kong’da KTÜN İmzası: Uluslararası İş Birliğinde Yeni Adımlar
Niğde’de Kar Alarmı: Çok Sayıda Yerde Okullar Tatil
Yangın Anında Doğru Müdahale İçin AFAD Sahada