Yılın ilk yarısında protesto edilen senet sayısı azaldı

2018 yılının ilk yarısında, protesto edilen toplam 434 bin adet senedin parasal tutarı 7 milyar TL oldu.

2018 yılının ilk yarısında, protesto edilen toplam 434 bin adet senedin parasal tutarı 7 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 6 oranında azalırken, senet tutarı yüzde 16 arttı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin paylaştığı verilere göre 2018 yılının ilk yarısında, protesto edilen toplam 434 bin adet senedin parasal tutarı 7 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 6 oranında azalırken, senet tutarı yüzde 16 arttı.

İl bazında protesto edilen senetler

Yılın ilk altı ayında, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 31'ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 9 ile Ankara, yüzde 5 ileİzmir, yüzde 4 ile Konya ve Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.

Ekonomi Haberleri

'Ailekart' ile 56 milyar lirayı aşkın ödeme yapıldı
KONYA'NIN KIRMIZI ALTINI AVRUPA'YA AÇILDI
BÜYÜKEĞEN'DEN KONYA SANAYİSİ İÇİN 5 HEDEF
Üretimde İsrafı Bitiren Formül Konya Model Fabrika’dan
Togg T10F 4More İçin Kehribar Serisi Tanıtıldı