Yılın ilk 2 ayında 155 bin senet protesto edildi

TBB Risk Merkezinin açıklamasına göre, 2017'nin ilk 2 ayında 155 bin adet senet protesto edilirken, bu senetlerin toplam parasal tutarı 2,2 milyar TL oldu

İSTANBUL (AA) - Bu yılın ilk 2 ayında 2,2 milyar TL tutarında 155 bin adet senet protesto edildi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, 2017 yılının ilk 2 ayında 155 bin adet senet protesto edilirken, bu senetlerin toplam parasal tutarı 2,2 milyar TL oldu. Protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4, senet tutarı ise yüzde 31 arttı.

Adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 29'unu İstanbul ilindekiler oluştururken, İstanbul'u yüzde 9 ile Kocaeli, yüzde 8 ile Ankara, yüzde 5 ile İzmir ve yüzde 5 ile Antalya izledi.

Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise Siirt, Bayburt ve Tunceli oldu.

AA

Ekonomi Haberleri

KİRACIYA 6 AYLIK TAZMİNAT ŞOKU
ÇELTİK İLACI DOMATESİ VURDU
Alanya’da "En Ağır Keçiboynuzu" yarışması renkli anlara sahne oldu
Devler Üretim İçin Türkiye'de! Efsane Marka da Sırada
AMBARLARDAKİ STOKLAR YENECEK