YHS Kaldırılsın: 140 Bin Memur İçin Tarihi Eylem

Devlet Memurları Konfederasyonu, 140 bin YHS personelinin 61 yıllık mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlık önünde eylem yaptı, sınıfın kaldırılarak kadro geçişi istendi.

Devlet Memurları Konfederasyonu (DMK) ve bağlı sendikalar, Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) çalışanlarının yıllardır süregelen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde kitlesel bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan DMK Genel Sekreteri Tuncay Cengiz, 140 bin çalışanın yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, "61 yıldır görmezden gelinen bu adaletsizliği milletimizin vicdanına emanet ediyoruz. Artık sabır bitti, derman tükendi" ifadelerini kullandı.

"Görev Tanımı Belirsizliği Düzensizliğin Resmi"

Cengiz, YHS personelinin KPSS ile atanmış eğitimli memurlar olduğunu ancak buna rağmen mesleki tanımlarının yapılmadığını belirtti. 22 farklı meslek grubunu barındıran sınıfta; aşçıdan teknisyen yardımcısına kadar pek çok personelin kendi mesleği dışındaki işlerde görevlendirildiğini vurgulayan Cengiz şunları söyledi:

"Bugün aşçı olarak çalışan yarın temizlik görevlisi oluyor. Dünyanın hangi hukuk devletinde bir memurun mesleği amirinin keyfine göre değişir? Bu bir çalışma düzeni değil, düzensizliğin resmidir."

Somut Çözüm Önerileri Sunuldu

DMK, mağduriyetin sona ermesi için hükümete şu somut çözüm önerilerini sundu:

  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı tamamen kaldırılmalı.

  • Çalışanlar, eğitim durumları ve fiilen yaptıkları görevlere uygun kadrolara geçirilmeli.

  • Görev tanımları netleştirilmeli ve keyfi görevlendirmelere son verilmeli.

  • Ek göstergeler, eğitim durumuna göre yeniden düzenlenmeli.

  • Temizlik ve benzeri hizmetler için özel istihdam sağlanmalı.

Eylem, üyelerin "un eleyip elek asması" şeklindeki sembolik protesto ile sona erdi. Sendika yönetimi, bu sorunun torba yasa ile kısa sürede çözülebileceğini belirterek hükümetten acil adım beklediklerini yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TÜRGEV Konya’da 15 Temmuz Destanını Gençlerin Diliyle Yaşattı
HALUK LEVENT’İN KELEPÇELİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Haluk Levent'i bir bir yalnız bırakıyorlar! O isim de konuştu
325 metrelik dev boru döşeme gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı
Karaman’da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri