Yeşil yapraklı sebzeler sarı nokta hastalığını önleyebilir

ANKARA (AA) - Yeşil yapraklı sebze tüketmenin, sarı nokta hastalığını önlemede etkili olduğu saptandı.Avustralya'daki Westmead Tıbbi Araştırma Enstitüsünün...

ANKARA (AA) - Yeşil yapraklı sebze tüketmenin, sarı nokta hastalığını önlemede etkili olduğu saptandı.

Avustralya'daki Westmead Tıbbi Araştırma Enstitüsünün yürüttüğü 2 binden fazla yetişkinin katıldığı 15 yıllık çalışma, yeşil yapraklı sebze tüketiminin sarı nokta hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.

Araştırma ekibinin lideri Bamini Gopinath, yeşil yapraklı sebzelerde bulunan nitrattan günde 100-142 miligram almanın, sarı nokta hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını kaydetti.

Çalışmada ıspanak, lahana, marul, semizotu, roka, tere, kıvırcık, maydanoz gibi besinleri bolca tüketmenin, sarı nokta hastalığına yakalanma riskini büyük ölçüde ortadan kaldırdığına işaret edildi.

Araştırmanın sonuçları "Academy of Nutrition and Dietetic" dergisinde yayımlandı.



AA

Gündem Haberleri

Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL Ceza
Resmi Gazete'de Yayınlanan Kararla 1044 Hakim ve Savcı Atandı
Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi
Ankara, Çorum ve Kırıkkale'ye Gün Doğdu! TOKİ 2108 Konutun Kura Günü