"Yeşil Cami"de doğal serinlik

Adana'da botanik bahçesini andıran görüntüsüyle dikkati çeken cami, duvarlarını görünmez kılan sarmaşık sayesinde cemaate serin ortam sunuyor

ADANA (AA) - Köprüköy Camisi, duvarlarını kaplayan sarmaşık sayesinde doğal serinlikte ibadet imkanı sunuyor.

Merkez Yüreğir ilçesinde 1930'da ibadete açılan cami, dört duvarını ve minaresini saran sarmaşıkları, çiçekle süslenmiş bahçesiyle dikkati çekiyor.

Yeşil Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Or, AA muhabirine, sarmaşığın, 40 yıl önce Toroslardan getirilerek cami avlusuna dikildiğini söyledi. 

Orijinal mimarisi ahşap ve çinko olan caminin 1965'teki restorasyonunda betonarme yapıya kavuşturulduğunu anlatan Or, mabede bu tarihte minare de inşa edildiğini aktardı.

Sarmaşığın, doğal serinlik sağladığını belirten Or, "Salon tipi klima da bulunan cami, sarmaşık sayesinde güneşten korunuyor. Üniversitede danıştığımız akademisyenler, sarmaşığın camiye zarar vermediğini, nemi ve güneş ışınlarını kesip, yapıya olumlu katkı sunduğunu söyledi" dedi.

Kültür Sanat Haberleri

Asırlık sur kalıntıları otların arasında kayboldu
3 bin yıllık Frig Vadisi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor
Pursaklar’dan Konya’ya Uzanan Tarih Yolculuğu Başladı
ECDAT PARKI'NDA UNUTULMAZ GECE
Reha Bilir TYB Konya'da Açıkladı: Sanatta İki Kere İki Dört Etmez