Yeongwol ile Selçuklu kardeş olacak

Güney Kore’nin Yeongwol şehri ile Selçuklu arasında kardeş şehir köprüsü kuruluyor.

Yeongwol Belediyesi çalışanı Hyung Gu Ham, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelişinde Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen’i makamında ziyaret etti.

 

Şehirleşme ve modern kent yönetimi konularında bilgi alan Ham, Selçuklu’da yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen “Yaptığımız hizmetler ve çalışmaların yurt dışından gelenler tarafından da örnek olarak gösterilmesi bizleri memnun etmektedir. İkili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Güney Kore Yeongwol bölgesi ile Selçuklu ilçemizin kardeş şehir olması için çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen daha sonra Güney Koreli heyete Konya ve Selçuklu’yu tanıtıcı eserler hediye etti.

Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?