Yenimahalle ramazana hazır

Yenimahalle Belediyesince, bu yıl ilçedeki 17 mahallede iftar çadırları kurulacak, ramazan eğlenceleri düzenlenecek

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesince, ilçedeki 17 mahalleye kurulacak iftar çadırları ve düzenlenecek eğlencelerle vatandaşlar, ramazan coşkusunu birlikte yaşayacak.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin her yıl hayata geçirdiği ramazan etkinlikleri bu yıl da devam edecek.

İlçede 17 mahallede kurulacak iftar çadırlarının yanı sıra bu yıl, Demetevler ve Şentepe'deki 2 ayrı noktada da sabit iftar çadırıyla vatandaşlara hizmet verilecek.

Belediyenin iftar sofrasında buluşacak binlerce vatandaş, ramazan bereketini ve coşkusunu birlikte yaşayacak.

Vatandaşların iftar saatlerini takip etmeleri için LCD ekran televizyon ve klimaların da bulunacağı iftar çadırlarında, Hacivat-Karagöz, meddah, kukla gösterileri ve yarışmalar düzenlenecek, unutulmaya yüz tutan eski ramazan eğlenceleri sergilenecek.

- Engelli ve yaşlı vatandaşlara gezici ekipler hizmet edecek

İftar noktalarına gelemeyecek engelli ve yaşlı vatandaşlar için oluşturulan gezici ekipler, iftar yemeklerini evlere kadar götürecek. 600 eve iftar yemeği taşınmasıyla, paylaşma ve yardımlaşma ayı olan ramazanda toplumun her kesimine ulaşılacak.


AA

Kültür Sanat Haberleri

Milli Saraylar’dan Tarihi Adım: Darphane Kültür Kompleksi Oluyor
Altın Portakal'a Yoğun İlgi: Gişede Kuyruk Var
Mehterler Fethin 700. yılında Bursa'da buluştu
SELÇUKLU'NUN DEV ESERİ TURİSTLERİN ODAĞINDA
Alanya Tropikal Meyve Festivali Sona Erdi