Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturma

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Kütük, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilciliğini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilciliğini ziyaret etti.

Kütük, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, dün bazı Cumhuriyet gazetesi yazarlarının gözaltına alınmasıyla hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıya kalındığını savundu.

Demokrasi ve cumhuriyetin farklı düşünenlerin de kendisinden olmayanların da barışçıl bir biçimde demokratik ortamlarda kendilerini ifade etme yöntemi olduğunu söyleyen Kütük, konfederasyon olarak demokratik, laik, çağdaş, tam bağımsız bir Türkiye'de, insanca, onurlu bir yaşamı hedeflediklerini dile getirdi.

Kütük, dün yaşanan gözaltılara ilişkin Cumhuriyet gazetesinin yalnız olmadığını göstermek istediklerini belirterek gazeteye sahip çıkmanın bir yurttaşlık görevi olduğunu ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü