Yeni yüksek yargı düzenlemesinin iptal istemi

Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın yapısını değiştiren Kanun'un iptali istemiyle yapılan başvurunun ilk incelemesini tamamladı

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın yapısını değiştiren 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvurunun ilk incelemesini tamamladı.

CHP, Kanun'un tümünün yok hükmünde olduğunun saptanmasına ve tümünün şekil bakımından Anayasaya aykırılığı nedeniyle iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştu.

Başvuruyla ilgili ilk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme, bir eksiklik tespit etmeyerek, başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

Kanunun iptal istemi, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülecek, yürürlüğünün durdurulması talebi de esas inceleme aşamasında karara bağlanacak.




AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?