Yeni Anayasa 12 kişilik iş değil

TOBB tarafından Anayasa Platformu'nun 'Türkiye Konuşuyor' sloganı ile gerçekleştirilen ilk toplantısına TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra meslek örgütleri, sendika konfederasyonları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı

TOBB tarafından Anayasa Platformu'nun 'Türkiye Konuşuyor' sloganı ile gerçekleştirilen ilk toplantısına TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra meslek örgütleri, sendika konfederasyonları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, “Bir anayasa yapıldıktan sonra tekrar başa dönüp, bir 30 sene daha anayasal konuları tartışmak istemiyoruz. Onun için kim ne söyleyecekse bugün söylemeli, bu günlerde söylemeli ve bu işi bu sene bitirmeliyiz” dedi.

KART:  YENİ ANAYASA TÜM YURTTAŞLARI KUCAKLAMALI

Toplantıya katılan Uzlaşma Komisyonu üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, yeni anayasanın 12 komisyon üyesine bırakılmayacak kadar tarihi bir görev olduğunu ifade etti. Partisinin bu konudaki görüşünü de söyleyen Kart, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yurttaşlarını kucaklayacak Cumhuriyetin değer ve kazanımlarını demokrasi ile güçlendirecek taçlandıracak çalışmanın ve bir arayışın içinde olacağımızın bilinmesini istiyorum" dedi.

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı