Yemen'deki şiddet olayları

Husiler tarafından kaçırılan Islah Partisi liderlerinden Hammud'un, maruz kaldığı işkence sonucu öldüğü iddia edildi

SANA (AA) - Yemen'deki Islah Partisi, Husiler tarafından kaçırılan parti liderlerinden Süleyman Ali Hammud'un, maruz kaldığı işkence sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Ülkede Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı olarak bilinen Islah Partisinin, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Hammud'un iki ay önce Husi militanlar tarafından Hudeyde ilinde kaçırıldığı ve maruz kaldığı işkence sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, Hammud'un Hudeyde'nin Bacil kentinde Husiler tarafından kaçırılarak militanlara ait bir hapishanede tutulduğu ve uygulanan şiddet sonucu yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Husilerin, son aylarda aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu Islah Partisi üyelerine yönelik kaçırma eylemleri düzenlediği, Husi militanların hapishanelerde tuttuğu parti üyelerinin bazılarını serbest bıraktığı belirtiliyor.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, mart ayında söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar hala çeşitli kentlerde sürüyor.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY