Yemen'deki şiddet olayları

Taiz'de Husiler ile ordu güçleri arasında çıkan çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi, çok sayıda Husi öldürüldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ilinde Husiler ile meşru yönetime bağlı ordu güçleri arasında çıkan çatışmada 5 askerin yaşamını yitirdiği, çok sayıda Husi'nin öldürüldüğü bildirildi.

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, meşru yönetime bağlı güçler, Taiz'in güneyindeki stratejik öneme sahip Salihin Dağı'na operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 5 asker hayatını kaybederken, çok sayıda Husi militanın öldürüldüğü belirtildi.

Sabah saatlerde başlayan operasyonda hükümet güçlerinin dağın bazı bölgelerini ele geçirdiği ifade edildi.

Salihin Dağı, Aden ile Taiz illerini birbirine bağlayan yol üzerinde yer alıyor ve geçiş güvenliği için stratejik önem arz ediyor.


AA

Gündem Haberleri

Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği