Yemen'deki olaylar

Hacce'deki çatışmalarda 24 Husi öldü

MARİB (AA) - Yemen'in Hacce ilinde hükümet yanlısı güçlerle Husiler arasında çıkan çatışmalarda 24 Husinin öldüğü bildirildi.

Yemen ordusuna bağlı 5. askeri bölge basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Husiler Hacce'ye bağlı Midi ilçesinde orduya ait 10. Tugay mevzilerine baskın düzenledi. Hükümet ve koalisyon güçlerinin topçu ateşiyle destek verdiği çatışmada 24 Husi hayatını kaybetti. Çok sayıda askeri araç ve bir silah deposunun kullanılamaz hale getirildiği çatışmalar 3 saatten fazla sürdü.

Öte yandan yönetim yanlısı Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ülkenin ilk askeri üretimi olan mayın tarama aracının kullanılmaya başlandığını duyurdu.

Basın merkezinden daha önce yapılan açıklamada Hard ilçesinde de militanlara ait bir Katyuşa füze rampasının tahrip edildiği ifade edilmişti.

Hacce'ye bağlı Hard ve Midi ilçelerinde Husiler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar uzun süredir devam ediyor.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY