Yemen'deki olaylar

Ülkede meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

YEMEN (AA) - Yemen’in çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 14 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz kentinde Halk Direniş Güçleri (HDG) basın aktivisti Ahmet ez-Zebhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlık güçler ile Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında Hamde köyünde çıkan çatışmalarda en az 2 militan ile aralarında Reform İçin Yemen Birlik Partisi yerel sorumlusu Mansur Abdulmuğni es-Salvi’nin de yer aldığı HDG ve hükümet güçleri mensubu 5 kişinin öldüğünü, onlarca militanın yaralandığını belirtti.

Askeri kaynaklar da HDG ve hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında Ed-Dali ilinin El-Meksere mevkisinde çıkan çatışmada 4 Husi militanın öldüğünü, hükümet güçleri mensubu 2 kişinin yanı sıra birkaç Husi militanın yaralandığını aktardı.

Yemen ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise askerler ile Husi militanlar arasında Şebva iline bağlı Useylan ilçesinde çıkan çatışmada 3 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu