Yemen'deki olaylar

Taiz'de Husiler ve devrik lider Salih yanlılarının düzenlediği saldırılarda 7 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz vilayetinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının düzenlediği saldırılarda 7 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Kentteki El-Berihi Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Husilerin Taiz'de sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarda 1'i kadın 7 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Bazı yaralıların durumunun ağır olmasından dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bu arada hükümet yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) kentteki Cebel Hadin ve Müderrat bölgelerinde Husilerin mevzilerine saldırdığı fakat geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Yönetim yanlısı birliklerin, Husiler ile Salih yanlılarının Taiz kentinde uyguladığı ablukayı geçen ay kısmen kırdığı bildirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor