Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Hacce vilayetinde düzenlediği hava saldırılarında Husiler ve Salih yanlılarından 15 kişi öldü

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in batısındaki Hacce vilayetinde düzenlediği hava saldırılarında Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen ulusal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Suudi Arabistan sınırında yer alan Hacce vilayetinde Husiler ve Salih yanlılarının toplandığı hedefe beş hava saldırısı düzenledi." denildi. Saldırılarda Husiler ve Salih yanlılarından 15 kişinin öldüğü, bölgede bulunan bir askeri mühimmat deposunun da vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Husiler ve Salih yanlılarınca Suudi Arabistan topraklarına bir füze atıldığı kaydedilirken konuya ilişkin ayrıntı verilmedi.

Husilerin kontrolündeki SABA haber ajansı ise Suudi Arabistan topraklarına iki füze fırlatıldığını duyurdu. Haberde söz konusu füzelerin Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir bölgesinde bulunan Abha Havaalanı ile Cazan'a atıldığı belirtildi.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.


AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı