Yemen'deki olaylar

Hükümet yanlısı güçler ile Husiler arasındaki çatışmalarda 6 milis ve 17 Husi hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ve Beyda şehirlerinde hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalarda 6 milis ve 17 Husinin öldüğü bildirildi.

Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Beyda'daki basın merkezi müdürü Mustafa el-Beydai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin batısındaki Kıyfe Derra ilçesine bağlı stratejik Nufan Dağı yakınlarında, Husiler ve Salih yanlısı güçlerle girdikleri çatışmalarda 8 Husi ile 5 HDG milisinin öldüğünü söyledi.

Taiz'deki çatışmalarda ise 9 Husi ile 1 milis hayatını kaybetti, 12 Husi ile 5 milis yaralandı. Husilerin Useyfira Mahallesi'ne attığı roket de bir sivilin ölmesine, 3 sivilin yaralanmasına neden oldu.

Es-Savmaa ilçesine bağlı El-Hazimiyye cephesinde de HDG birliklerinin, çok sayıda Husiyi keskin nişancı ateşiyle öldürdüğü belirtildi. Ancak can kaybına ilişkin net sayı verilmedi.

Kuveyt’te Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alınmasından bu yana taraflar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği ifade ediliyor.



AA

Gündem Haberleri

Tuğba Kuruyemiş 116. mağazasını açtı
Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının İdamına Evet Oyu Veren Konya Milletvekilleri Kimdi?
Diyanet, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı
Konya'nın 5 İlçesine Yeniden Refah Marketleri Geliyor: İşte Detaylar!
Dilencinin üzerinden 23 bin TL çıktı