Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, Taiz'in güneyindeki Es-Sarari bölgesinde Husilere ait bazı noktalarda kontrolü sağladı

TAİZ (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Taiz'in güneyindeki Es-Sarari bölgesinde Husilere ait bazı noktalarda kontrolü sağladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in güneyindeki Cebel Sabr'ın doğusunda yer alan Es-Sarari bölgesinde çıkan çatışmaların ardından Husilere ait bazı noktalarda kontrol sağlandı.

Çatışmalarda 4 Husi militan ölü olarak ele geçirildi, 8 militan yaralandı, yönetim yanlısı güçlerden ise herhangi bir can kaybı olmadı.

Hükümet güçleri, Husilerin dağlık bölgelere ve yeşil alanlara döşediği mayın tuzaklarına düşmemek ve keskin nişancılara hedef olmamak için temkinli bir şekilde ilerlerken, El-Ahyar köyü ile Halid bin Velid İlköğretim Okulunda da kontrol sağlandı.

Öte yandan, Husilerin Katyuşa füzeleriyle düzenlediği saldırıda HDG yöneticilerinden Abdulvedud Şeref'in evinin hedef alındığı belirtilirken, olayda ölü ya da yaralı olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı