Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, stratejik öneme sahip Babu'l Mendeb Boğazı yakınındaki "Kehbub" bölgesinde kontrolü sağladı

ADEN (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, stratejik öneme sahip Babu'l Mendeb Boğazı yakınındaki "Kehbub" bölgesinde bir hafta aradan sonra yeniden kontrolü sağladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) yöneticilerinden Ahmed Atıf, Aden ilindeki dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından biri olan Babu'l Mendeb yakınındaki Kehbub bölgesinin Husiler ile devrik lider Salih yanlıları tarafından bir hafta önce ele geçirildiğini hatırlatarak, HDG destekli ulusal ordunun, stratejik öneme sahip bu bölgede yeniden kontrolü sağladığını belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, bölgenin ele geçirilmesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Atıf, çatışmalarda yönetim yanlısı güçlerden 5 kişinin yaralandığını, 15 Husi militanının ise esir alındığını aktardı.

Öte yandan, Husilere yakın Sebe haber sitesinde, askeri kaynaklara dayandırılan haberde ise Husilerin, "Kehbub bölgesine doğru ilerleyen güçleri püskürttüğü ve 100 kişinin öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı ve askeri mekanizmalarının tahrip edildiği" öne sürüldü.

Husiler ile devrik lider Salih yanlıları, geçen perşembe günü stratejik öneme sahip Kehbub bölgesinde kontrolü sağlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü