Yemen'deki olaylar

Hükümet yanlısı güçler, ülkenin kuzeyindeki Cevf ilinde Husilere ait bir mevziyi ele geçirdi

SANA (AA) - Yemen'de hükümet yanlısı güçlerin, Husilerin kontrolünde bulunan Cevf ilindeki bir mevziyi ele geçirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG ve ulusal ordu birlikleri Husilerle girdikleri şiddetli çatışmaların ardından Cevf'teki Ez-Zilak mevzisinde kontrolü sağladı.

Söz konusu mevzinin Husiler tarafından kontrol noktası olarak kullanıldığı, hükümet yanlısı güçlerin Cevf ilinin Hedba bölgesinde ilerlediği belirtildi.

HDG'nin Cevf ilindeki sözcüsü Abdullah Eşref, daha önce yaptığı açıklamada, Cevf'in yüzde 80'inin kontrolünün kendilerine geçtiğini söylemişti.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf ili, yaklaşık bir aydır ulusal ordu ve HDG ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Hükümet yanlısı güçlerin aralarında Cevf ilinin merkezi El-Hazm'ın da bulunduğu pek çok bölgede kontrolü sağladığı belirtiliyor.


AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu