Yemen'deki olaylar

Cevf'te HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 8 kişi öldü- Yemen ordusu ve HDG, Taiz ilindeki Bazra bölgesini ele geçirdi

SANA (AA) - Yemen'in Cevf ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda sekiz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cevf ilindeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG ve Husiler arasında, Hab ve Şaf ilçelerinde çatışma çıktı. Çatışmalarda, altı Husi ile iki HDG milisi öldü.

Öte yandan Yemen ulusal ordusunun ve HDG'nin, Taiz ilindeki Bazra bölgesini ele geçirdiği kaydedildi.

Yemen ordusundan Albay Mansur el-Hasani yaptığı açıklamada, ordu birlikleri ve HDG'nin Taiz ilinin doğu cephesindeki Bazra bölgesinde denetimi sağladığını bildirdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı