Yemen'deki olaylar

Taiz'deki saldırı ve çatışmalarda 14 Husi, 4 milis ve 1 sivil hayatını kaybetti- Aden'de polis devriye aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir polis şefi ile koruması öldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalar ve düzenlenen saldırılarda 14 militan, 4 milis ile 1 sivilin öldüğü bildirildi.

HDG güçleri Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Taiz'in Vadi ed-Dabab bölgesi ile Usayfira Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Maviye ve el-Cünd ilçelerine yönelik saldırılarında 14 Husinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi. Çatışmalar sırasında ayrıca 4 milisin öldüğü, 6'sının da yaralandığı kaydedildi.

Husilerin El-Kevser ve Usayfira mahallelerinde topçu ateşiyle düzenlediği saldırılarda ise 1 sivil hayatını kaybederken 3'ü de yaralandı.

Öte yandan, Aden'de kimliği belirsiz kişilerin polis devriye aracına düzenlediği silahlı saldırıda ise Et-Tevahi ilçesi polis şefi Salim Milkat ile korumalarından biri hayatını kaybetti. Saldırının ardından bölgeye çıkan ana caddenin trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.





AA

Gündem Haberleri

Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet’te
Kaza Tespit Tutanağı Nereden Alınır? E-Devlet Kaza Tespit Tutanağı Linki
AK Parti, Başıboş Köpek Sorununa Çözüm İçin Harekete Geçti
Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL Ceza