Yemen'deki olaylar

Yemen ordusu Husilerin önemli kalelerinden Kitaf'a kadar ilerledi

ADEN (AA) - Yemen ordusunun, ülkenin kuzeyindeki Saada ilinde Husilerin önemli kalelerinden biri olan Kitaf ilçe merkezine kadar ilerlediği bildirildi.

Yemen Savunma Bakanlığına ait "26sepnews.net" sitesinde yer alan habere göre, Saada'nın doğusundaki El-Atfeyn bölgesinde ilerleme kaydeden ordu birlikleri, Kitaf ilçesine açılan yollarda kontrolü sağladı.

Yemen ordusunun, Husilerin başlıca kalelerinden Kitaf'ın merkezine kadar ilerlediğii aktarılan haberde, yaklaşık üç gündür bölgede yaşanan çatışmalarda 3'ü örgütün saha komutanlarından 20'den fazla Husi militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Haberde, Kitaf ilçesi çevresinin, koalisyon güçleri tarafından desteklenen ordu birlikleri ile Husiler arasında geçen cumadan bu yana meydana gelen çatışmalara sahne olduğu ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Gündem Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan klima araştırması
İznik'te Gelin Alma Töreninde Damada Unlu Su Varilli Şaka
Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ