Yemen'deki olaylar

Beyda kentinde ordu güçlerinin düzenlediği saldırılarda 6 Husi militanı hayatını kaybetti

BEYDA (AA) - Yemen'in Beyda kentinde ordu güçlerinin düzenlediği saldırılarda 6 Husi militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Beyda'ya bağlı Natı semti yetkililerinden Mesad es-Salahi AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerler ile Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) askeri bir aracı roketle hedef aldığını söyledi.

Araçtaki 6 Husi'nin hayatını kaybettiğini aktaran Salahi, Natı semtinde Husilerle hükümet güçleri arasında karşılıklı top atışlarının devam ettiğini kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY