Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleri, Hadramevt'e bağlı Misini Vadisi'ne girdi

HADRAMEVT (AA) - Yemen'de hükümete bağlı güçlerin, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle ülkenin doğusundaki Hadramevt'te El-Kaide'nin en önemli kalelerinden sayılan El-Misini Vadisi'ne girdiği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber ajansı WAM'ın haberinde, koalisyon güçlerinden BAE'nin destek verdiği hükümet güçlerinin Misini'ye girdiği ve askeri kontrol noktaları oluşturup vadiye giriş çıkışları kapatarak El-Kaide unsurlarını ablukaya aldığı kaydedildi.

Hükümet güçlerinin, El-Kaide'nin ülke güvenliğine zarar veren terör saldırıları düzenlemek için kullandığı bölgelerin temizlenmesi için operasyon hazırlığı içinde olduğu ifade edildi.

Hadramevt'in idari merkezi Mukella kentinin Nisan 2016'da El-Kaide'den kurtarılmasının ardından örgüt, faaliyetlerini Devan ve Ed-Dalia ilçelerinde yoğunlaştırmıştı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı