Yemen'deki olaylar

Cevf vilayetinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlılarından 10 kişi öldürüldü

MARİB (AA) - Yemen'in el-Cevf vilayetinde hükümet güçlerine karşı savaşan Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından 10 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Yemen ordusunda 6. Askeri Birlik Sözcüsü Abdullah el-Eşref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Cevf vilayetine bağlı el-Gayl ilçesinde hükümet güçlerine saldıran Husiler ve Salih yanlılarının püskürtüldüğünü kaydetti.

Olayda Husiler ve Salih yanlılarından en az 10 kişinin öldürüldüğünü aktaran Eşref, hükümet güçleri saflarında can kaybının olmadığını belirtti.

Konuya ilişkin Husiler ve Salih yanlılarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Gündem Haberleri

Ekipler Deprem Bölgesinde, Sahada Taramalara Başladı
Emekli ikramiyesinin tamamını müftülük binasının yapımına bağışladı
Aydıntepe Müftülüğü'ne Konyalı Yavuz Koyuncu Atandı
Balık tezgahları fırtınayla hareketlendi
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama