Yemen'deki olaylar

Taiz'de koalisyon güçlerinin düzenlediği saldırılar ve yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda Husilerden ölen ve yaralananlar oldu

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ilinde koalisyon güçlerinin saldırıları ve yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda Husilerden ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Taiz Askeri Yönetim Komutanlığına bağlı basın merkezinden yapılan açıklamada, Taiz'in batısında Halid Karargahı çevresinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, çatışmaların ardından hükümet güçlerinin Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinin bölgedeki en büyük askeri üssü olan Halid Karargahı surlarına kadar ilerlediği duyuruldu.

Koalisyon güçlerinin, Taiz'in batısında Husilere ait bazı noktalara hava saldırıları düzenlediği ifade edilen açıklamada, saldırılarda büyük çapta can ve mal kaybının olduğu aktarıldı.

Açıklamada, olaylarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak