Yemen'deki olaylar

Sada kentinde hükümet güçlerinin karargahına sızmaya çalışan Husilerden 20 militan öldürüldü

SADA (AA) - Yemen'in kuzeyindeki Sada kentinde hükümet güçlerinin karargahına sızmaya çalışan Husilerden 20 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Yemen ordusuna bağlı "26 Eylül" internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Suudi Arabistan sınırı yakınındaki Sada kentinde ulusal ordu ve Halk Direniş Güçlerinin karargahına sızmaya çalışan Husilerin püskürtüldüğü ve 20 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, bölgedeki Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin büyük kayıp verdiği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.


AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı