Yemen'deki olaylar

Somali, Yemen'in başkenti Sana'daki diplomatik temsilciliğini, geçici başkent Aden'e taşıdı

SANA (AA) - Somali'nin, Yemen'in başkenti Sana'daki diplomatik temsilciliğini, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ikamet ettiği geçici başkent Aden'e taşıdığı bildirildi.

Yemen'in resmi haber ajansı SABA'ya göre, Hadi, düzenlenen törenle Somali'nin Aden Büyükelçisi Abdullah Haşi Şuriyye'den güven mektubunu teslim aldı.

Törende konuşan Hadi, Somali ile Yemen arasındaki ilişkileri överek iki ülkede terörle mücadele eden teşkilatlar arasında karşılıklı işbirliği kurulmasının önemine işaret etti.

Geçen kasım ayından bu yana Aden'de bulunan Hadi, büyükelçiye çalışma süresi boyunca her türlü desteği sunacaklarını vurguladı.

Pek çok ülke diplomatik temsilciliklerini Suudi Arabistan ya da diğer Körfez ülkelerine taşırken, Rusya, İran, Filistin ve Suriye'nin büyükelçilikleri halen Husilerin kontrolündeki Sana'da bulunuyor.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, geçen kasım ayı başında Somali'nin Sana'daki büyükelçiliğini kapatarak Aden'e taşıma kararı aldığını duyurmuştu. Bu kararla Somali, büyükelçisini Aden'e taşıyan ilk ülke oldu.

AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!