Yemen'deki hava saldırısı

Dışişleri Bakanı Mihlafi, Sana'daki saldırıyı kınadı

SANA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, başkent Sana'da taziyelerin kabul edildiği binayı hedef alan hava saldırısını kınadı.

Mihlafi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırının ülkede sivillerin öldürüldüğü olaylar gibi kınanması gereken bir suç olduğunu belirtti.

Saldırıyı kınayan Mihlafi, savaşın doğurduğu trajedilerin gerçek çözümünün barış olduğunu ifade etti.

Bugün, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimini hedef alan hava saldırısı düzenlenmişti.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlayarak saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyururken, Yemen Haber Ajansı SABA ise "450 ölü ve yaralı" olduğunu bildirmişti.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi