Yemen'deki çatışmalar

Sana'nın doğusunda çıkan çatışmalarda 21 kişi öldü

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da hükümete bağlı güçlerle çatışmaya giren Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) başkentteki sözcüsü Abdullah eş-Şendiki, sosyal paylaşım ağı Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Başkente yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Nihim ilçesinde, ulusal ordu ve HDG ile çatışmaya giren Husiler ve Salih yanlılarından 20 kişi öldü." ifadesini kullandı.

Şendiki, çatışmada ulusal ordu ve HDG saflarından da bir kişinin öldüğünü, 5'inin yaralandığını bildirdi.

Çatışmanın Husiler ve Salih yanlılarının Nihim'deki ulusal ordu ve HDG'ye ait askeri noktalara saldırması üzerine çıktığını ifade eden Şendiki, karşı tarafın büyük kayıp verdiği çatışmalar neticesinde saldırının püskürtüldüğünü aktardı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı